28. novembre 2017

Projecte MovingKids

Des de que la nostra filla va néixer, juguem intuïtivament amb ella d’una manera molt ballada, aplicant tot el que hem après en la nostra carrera artística i afegint els nostres coneixements de Feldenkrais, osteopatia, craneu-Sacral, ioga i acroioga.

Sovint portem a la nostra filla al teatre i ella ens imita mentre escalfem i ens preparem per a la funció. Ens estirem, ballem junts mentres juguem d’una forma lúdica, ens adonem de quan fàcil i natural és per a ella ser flexible i coordinada i comprovem que no només ella està aprenent de nosaltres, sinó també nosaltres d’ella.

Sempre hem tingut interès a trobar la manera més fàcil de moure’ns, la més natural, eficient, i orgànica, sense esforç i espontània, tal i com els nens ho fan naturalment. Així doncs, per pura diversió, els tres vam començar a explorar el moviment, sentint que cada moment que compartim amb la nostra filla, en aquest espai í­ntim i que ens unifica, és tan especial.

A més, ens hem adonat que ella anava guanyant confiança en ella mateixa i en nosaltres mentre fèiem acrobàcies i moviments en l’aire. Sense ser del tot conscient d’això, estàvem desenvolupant un apropament i metodologia diferents que podria portar a pares i fills a connectar-se a través del moviment i a desenvolupar tant la part física com l’emocional, l’ésser en un sentit més global.

Ballem, escoltem música, ens estirem, fem posicions invertides, acroioga, ioga i Feldenkrais, a més d’utilitzar diferents eines i materials que es troben a la sala, com rolls de massatge, pilotes de Pilates i qualsevol altre utensili que ens permeti gaudir, explorar i desenvolupar la nostra creativitat.

“Si sóc totalment honest, no puc dir que aquesta sigui la nostra idea. Va sorgir d’un instant d’inspiració, vaig entendre immediatament el concepte i com es desenvoluparia. Era clar i senzill i venia a ser la resolució de tot el que jo havia après a la vida, des de la dansa al Feldenkrais i per descomptat de la gran experiència què és la paternitat, de la vida mateixa. Em sento tan agraït i satisfet amb aquests moments d’intimitat, per què no compartir-ho amb altres pares i fills?”

Francesc Marsal